Te is sokra viheted! :-)


Az Európai Szakképzési Hét legutóbbi programján iskolánk jelenlegi tanulói olyan, a vendéglátás területén dolgozó szakemberekkel találkozhattak, akik a mi iskolánkból, vagyis a NMSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakiskolából indultak, és szakterületükön sikeres karriert építettek.

Ádám Norbert és Gáspár Csaba felelevenítette középiskolás emlékeit, amikor még ők is “keris” diákok voltak, majd bemutatták szakmai pályafutásuk következő állomásait. Mindketten hangsúlyozták, hogy mennyire biztos alapokat kaptak ebben az iskolában és hogy mindezért mennyire hálásak egykori tanáraiknak, szakoktatóiknak. Mindketten sokat tanultak és a kitartó munkának köszönhetően kalandos, sok tapasztalattal járó szakmai utat tudhatnak maguk mögött, amely példaértékű lehet a mai diákság számára is.

Ádám Norbert és Gáspár Csaba

Ádám Norbert, aki jelenleg is óraadó oktató iskolánkban, pék-cukrászként végzett nálunk,majd technikusként érettségizett. Ezt követően huzamosabb ideg dolgozott a Sziget Fesztiválon, majd vendéglátó szakoktatóként visszakerült egykori alma materébe. 7 év után elteltével a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához távozott, jelenleg pedig amellett, hogy pék-cukrász óraadó iskolánkban, az Egészségügyi Kamarában dolgozik.

Gáspár Csaba vendéglátó vendéglátóipari technikusként végzett iskolánkban, ezt követően dolgozott pultosként és több külföldi országban, majd több mint 10 évig a Sziget Fesztiválon gyűjtött szakmai tapasztalatokat. Iskolánkban vendéglátó szakoktatóként kezdett dolgozni, közben elvégezte a szakoktatói főiskolát, és kb. 7 éve a Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikumban szakoktatóként és munkaközösség-vezetőként dolgozik.

A hallgatóság, azaz a jelenlegi mikszáthos tanulók nagyon érdekesnek és hasznosnak találták az előadásokat, és megerősítést nyertek abban, hogy jó iskolát választottak, jó helyen vannak, és a szakmai bizonyítvány megszerzése után nekik is minden esélyük megvan, hogy hasonló karriert fussanak be, mint vendégeink.