Téged is vár a Mikszáth!- Nyílt nap 2021


A tavalyi tanévben a járványhelyzet miatt sajnos csak online úton tudtuk megtartani hagyományos nyílt napunkat, idén viszont szerencsére sikerült az általános iskolás diákokat személyesen fogadnunk, hogy bemutassuk Nekik képzési kínálatunkat.

Zérczi Miklós igazgató úr köszöntője és általános ismertetője után a balassagyarmati és Balassagyarmat környéki általános iskolák nyolcadikos tanulói forgószínpad-szerűen ismerhették meg azt a sokszínű képzési palettát, melyet iskolánk nyújt.

A 18 csoportba beosztott mintegy 180 diák ppt-s előadásokat hallhatott-láthatott és különféle játékos feladatokon és tevékenységeken keresztül “testközelből” is megismerhette a vendégtéri, cukrász és szakács szaktechnikus, a szakács, a vendégtéri szakember, a cukrász, a közszolgálati technikus, a kereskedő és webáruházi technikus, a kereskedelmi értékesítő, a pénzügyi-számviteli ügyintéző és az oktatási szakasszisztens képzést és a felsorolt szakemberek munkáját.

A bemutatók végére az elsőre talán furcsán hangzó (nemrégiben megváltoztatott) elnevezések és a mögöttük rejlő tartalom közelebb került az érdeklődő általános iskolásokhoz, s bár többen már eldöntötték, hová szeretnének továbbmenni (sokan közülük hozzánk), mégis elmondhatjuk, hogy ez a nap nemcsak fárasztó volt, de mindenképpen sikeres is.

Köszönjük az általános iskoláknak az érdeklődést, iskolánk munkatársainak és segítő diákjainak pedig a közreműködést az előkészítésben és a sikeres megvalósításban !

Szöveg: Bellér Annamária

A cikk átvétele más médiatartalmakhoz előzetes engedélyhez kötött!